Tornadojager Margot Ribberink staat ineens zélf in het oog van de storm: ‘Ik sta nog te shaken’

VIDEONIJMEGEN - Weervrouw Margot Ribberink uit Lent, tornadojager die graag naar Amerika gaat om het extreme weer te volgen, hoefde dinsdagavond de deur niet uit. Want de storm jaagde dinsdagavond op de weervrouw. ,,Ik wilde naar het prachtige onweer kijken, maar ik zat zelf in het oog van de storm.” 

Volledig scherm
Weervrouw Margot Ribberink inspecteert de schade aan de rieten kap. © Paul Rapp

Haar woonboerderij in Lent kreeg de volle laag. Drie minuten lang. Dakpannen vlogen van het dak. Ribberink: ,,Alsof je in een tornado staat. Best eng. Ik vind het fascinerend en ineens zit je er midden in. Ik dacht: houdt het huis het wel.”

De storm is precies over het weiland met haar boerderij gekomen. De nokvorsten op het dak, een soort loeizware dakpannen op de nok, liggen er over vier meter lengte af; veel dakbedekkingsriet ligt er uit. Twee auto’s zijn beschadigd door de dakpannen die erop zijn gevallen, de kersenboom is ontworteld en in een bomenrij vlakbij zijn er meer dan tien omgewaaid.

,,Terwijl we zó hadden gestreden voor behoud van die bomen, want die zouden verdwijnen voor de nieuw te bouwen wijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.