Volledig scherm
De vrouw beweerde door drie buschauffeurs te zijn geweigerd, later bleek van dat hele verhaal niets te kloppen. © Bert Beelen

Transgender loog over discriminatie in bus, ze werd geweigerd om bakje patat

NIJMEGEN - De transgender uit Nijmegen, die beweerde dat ze door drie buschauffeurs was geweigerd om haar geaardheid, heeft dat hele verhaal verzonnen. Dat blijkt na onderzoek van vervoersmaatschappij Hermes. De vrouw heeft ondertussen zelf ook toegegeven dat ze alles uit haar duim heeft gezogen

Busvervoerder Hermes (Breng) nam de klacht zeer serieus. Ook werd de vrouw direct uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek bleek het voor haar niet mogelijk exacte tijdstippen van het reizen te benoemen. Hierop heeft de busmaatschappij alle camerabeelden bekeken.

Bakje patat

Na een uitgebreide analyse van de beelden is gebleken dat op de camerabeelden te zien is dat de vrouw de bus wilde betreden met een bakje patat in haar hand. ,,In onze reisregels is opgenomen dat dit niet is toegestaan. De chauffeur heeft de reiziger daar beleefd op gewezen. De chauffeur heeft correct gehandeld’’, aldus Breng.

Op de vele uren camerabeelden van diverse lijnnummers is volgens de busvervoerder verder geen enkel incident met de betreffende reiziger te vinden. De transgender gaf daarna toe het gehele verhaal te hebben verzonnen. Ze kon geen reden aangeven. 

Vervelend

De geuite beschuldigingen jegens drie van onze chauffeurs zijn niet terecht, aldus Breng. ,,Wij vinden het bijzonder vervelend dat hiermee onze medewerkers in diskrediet zijn gebracht. Hermes wil benadrukken dat zij absoluut niet accepteert dat reizigers en medewerkers worden gediscrimineerd op basis van afkomst, geloof, seksuele geaardheid en/of sekse.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.