De trap van de voormalige binnenhaven ligt nog onder de grond aan de Oude Haven in de Benedenstad in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De trap van de voormalige binnenhaven ligt nog onder de grond aan de Oude Haven in de Benedenstad in Nijmegen. © Paul Rapp

Trap van Oude Haven gevonden bij graven voor afvalcontainers in Nijmegen

NIJMEGEN - De Nijmeegse bodem zit vol met archeologische resten. Zo is bij het graven van een gat voor een ondergrondse afvalcontainer de stenen trap van de voormalige binnenhaven gevonden bij de Oude Haven in de Benedenstad.

9 reacties

 • Plienie

  3 jaar geleden
  Sorry, ik wilde niet zo cattig overkomen. Ik had niet in de gaten dat het een Premium artikel is.
 • Cattig

  3 jaar geleden
  Oh je hebt  en abonnement dus ;-)
 • loekf

  3 jaar geleden
  Cattig: nieuw zo moeilijk volgens mij, water in de oude haven staat direct in verbinding met de Waal, Dus bij hoog water stroomden de kades daar over. Kan me voorstellen dat men de rivier verder weg van de stad wilde hebben, dus de haven dempten. Nieuwe Haven is dus de binnenvaart haven paar honderd meter verder aan de andere kant van de spoorbrug. Volgens Wikipedia rond 1850 aangelegd. Rond 1930 verder uitgegraven richting het voormalige slachthuis (neem aan werkverschaffingsproject in de crises).
 • Plienie

  3 jaar geleden
  Heb je het artikel überhaupt wel gelezen? Het antwoord staat er gewoon.
 • Jans

  3 jaar geleden
  Jammer dat men in Nijmegen wanneer er wat gevonden wordt alles gelijk weer dicht gooit of uitgraaft en in een gemeentedepot laat verstoffen. Dat hebben ze laatst in Doetinchem toch beter aangepakt:  https://www.gelderlander.nl/doetinchem/glasplaat-over-oude-kazemat-in-doetinchem~aa16950f/Misschien eens wat meer geld voor reserveren!? 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.