Dieseltreinen van het type Buffel in Nijmegen.
Volledig scherm
Dieseltreinen van het type Buffel in Nijmegen. © Paul Rapp

‘Treinen te breed voor transport naar Roemenië’

NIJMEGEN - De 48 dieseltreinen die staan weg te roesten bij het station in Nijmegen zijn te breed om naar Roemenië vervoerd te worden. Het wachten is op een speciale vergunning. 

14 reacties

 • Koos Nijssen

  2 jaar geleden
  Zet ze maar op het Container Uitwissel Punt - CUP in Valburg. Dat staat altijd leeg. Mooie buffer tegen de ongewenste peperdure Railterminal Gelderland
 • Willem Heerema

  2 jaar geleden
  De Buffels behoeven niet per sé per spoor naar Roemenië. Enkel jaren terug zijn de overbodige Wadlopers (DH-stellen) ook niet per spoor, maar via Rotterdam per schip naar Argentinië getransporteerd. Ook Roemenië is bereikbaar per schip.
 • Michiel Broek

  2 jaar geleden
  Welnee, NS heeft de stellen verkocht aan een bedrijf dat hen ook al van vele tientallen rijtuigen (het genoemde ICK) heeft verlost en ze ook netjes uit Nederland heeft weggehaald, en een bedrijf dat zowel toen als nu prompt betaald heeft. 
 • janv

  2 jaar geleden
  Als het maar niet zo gaat als met een grote partij legertanks, die waren overbodig door de EU  , de EU bracht VREDE, geen oorlog dreiging , dus verkocht konden worden .Maar het is heel anders uitgevallen .
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Terug naar één aanbieder en weg met concessie bedrijfjes? Dan weet ik niet wat je de afgelopen 20-30 jaar gestemd hebt, want de meeste partijen, zowel nationaal als in Brussel (Europees Parlement) zijn verantwoordelijk voor het huidige systeem van meerdere aanbieders en concessies. En zelfs de SP heeft in het verleden hieraan meegewerkt en het gefaciliteerd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.