Volledig scherm
NS stock trein. © ADR

Treinreiziger rond Nijmegen langer onderweg door vijf dagen werk aan spoor

NIJMEGEN/BOXMEER - Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er vanaf komende zaterdag vijf dagen lang geen treinen naar en van Nijmegen. Er worden vervangende bussen ingezet, maar reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd van 15 tot 45 minuten.

Het gaat om de trajecten tussen Nijmegen en Arnhem, Nijmegen en Oss, Nijmegen en Boxmeer en tussen Arnhem en Tiel. Van zaterdag 12 tot en met woensdag 16 oktober rijden hier geen treinen. 

Vervoerders NS en Arriva zetten gedurende de werkzaamheden vervangend busvervoer in. De NS zet snel- en stopbussen in tussen Nijmegen en Arnhem. Reizigers in de richting Boxmeer kunnen gebruik maken van stopbussen die Arriva inzet. 

In  het weekend rijden deze tussen Mook Molenhoek en Nijmegen en op maandag tot en met woensdag tussen Boxmeer en Nijmegen. Arriva zet ook bussen in tussen Nijmegen-Nijmegen Heijendaal- Mook Molenhoek. Beide vervoerders raden reizigers aan van te voren de online reisplanners te raadplegen.

Wissels

Rond station Nijmegen wordt onder meer gewerkt aan sporen en wissels. Zo komen er bij het station extra wissels bij zodat perron 1 beter benut kan worden. Op een later moment wordt dit perron nog verbreed. Door de extra perroncapaciteit kunnen er dan vanuit Nijmegen naar de Randstad langere intercity’s worden ingezet. 

Bij het spooremplacement bij de Wolfskuil wordt komende week eveneens gewerkt aan sporen en wissels. En bij de bruggen over de Waal en over het Maas-Waalkanaal wordt een deel van het spoor vernieuwd.  Verder komt er bij Elst een aanpassing aan de bovenleiding en komt er een nieuw viaduct onder het spoor door en zijn er nog werkzaamheden op het traject Arnhem-Tiel. 

Herfstvakantie

De werkzaamheden hangen samen met het landelijke programma Hoogfrequent Spoor (PHS), dat inhoudt dat reizigers in de toekomst elke tien minuten een trein kunnen nemen die ook met hogere snelheid gaat rijden. De aanpassingen zijn volgens ProRail nodig omdat steeds meer reizigers gebruikmaken van station Nijmegen, dat deel uitmaakt van het drukke traject van Nijmegen naar Schiphol. 

De periode waarin de werkzaamheden plaatsvinden is bewust gekozen, omdat veel mensen in de regio dan herfstvakantie hebben. Om de overlast verder te beperken zal er dag en nacht worden doorgewerkt. Het werk tijdens de nacht kan echter wel enige overlast veroorzaken voor omwonenden, die zijn daarover door ProRail per brief geïnformeerd. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.