Volledig scherm
Hans van den Berg bij de gietijzeren paal waar hij tegenaan geduwd is door een passant die rennend zijn trein wilde halen. © Bert Beelen

Treinrenner die bejaarde omverliep nog altijd niet gevonden

NIJMEGEN - De treinrenner die verantwoordelijk is voor een paar gebroken ribben bij de 75-jarige Hans van den Berg uit Nijmegen, is niet gevonden. De politie heeft onvoldoende aanwijzingen voor verder onderzoek.

Van den Berg werd eind augustus op het station in Nijmegen tegen een paal gesmakt door een man die zijn trein wilde halen. De oud-docent klassieke talen kwam die dag samen met zijn vrouw terug van een dagje uit.

Verantwoordelijkheid
„En toen leek het wel alsof er een blok beton tegen me aankwam, zo hard werd ik geraakt”, zei Van den Berg destijds. Hij zocht de publiciteit omdat hij het niet kon verkroppen dat de dader was doorgelopen. „Kennelijk is de trein halen belangrijker dan je om iemand bekommeren.” Hij wilde dat de dader zijn verantwoordelijkheid nam.

Onderzoek
De politie nam bij Van den Berg thuis de aangifte op, maar een woordvoerder zegt nu dat het onderzoek niets heeft opgeleverd. „Er zijn wel getuigen gehoord, maar we hebben voorlopig geen aanknopingspunten meer voor verder onderzoek.”

Weten hoe het nu met Van den Berg gaat? Lees het in De Gelderlander van donderdag 24 november, of digitaal.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.