Volledig scherm
Peter-Anner Hendrix kijkt toe hoe de rails word

Treintje uit Goffertpark stoomt naar Zweden

NIJMEGEN - Het stoomtreintje zal nimmer meer door het Goffertpark in Nijmegen rijden. Maar binnenkort kunnen passagiers weer instappen. In Zweden. De trein is verkocht inclusief de rails.

Omdat het rondje om de kinderboerderij niet was te exploiteren, heeft de eigenaar de trein én de rails verkocht. De stoomtrein stond sinds het zomerseizoen van 2012 al stil door technische problemen.

Wie nog een keer een ritje in de trein uit 1967 wil maken, zal naar Zweden moeten reizen. De nieuwe eigenaar Peter-Anner Hendrix heeft de stoomtrein gekocht voor zijn pretpark Nils Holgerssons Värld.

De rails van het treintje, dat in 1984 voor het eerst een rondje maakte door het Goffertpark, zijn de afgelopen dagen verwijderd. Deze woensdag vertrekt een vrachtwagen met de rails en het treintje naar Zweden.

De stoomtrein reed vanwege technische problemen van 2005 tot 2009 ook al niet door de Goffert. Nu is het doek definitief gevallen.

Nostalgie. Dit is het stoomtreintje op de Goffert. Nostalgia. Little steam engine at the Goffert Park, Nijmegen, the Netherlands

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.