Volledig scherm
Peter-Anner Hendrix kijkt toe hoe de rails word

Treintje uit Goffertpark stoomt naar Zweden

NIJMEGEN - Het stoomtreintje zal nimmer meer door het Goffertpark in Nijmegen rijden. Maar binnenkort kunnen passagiers weer instappen. In Zweden. De trein is verkocht inclusief de rails.

Omdat het rondje om de kinderboerderij niet was te exploiteren, heeft de eigenaar de trein én de rails verkocht. De stoomtrein stond sinds het zomerseizoen van 2012 al stil door technische problemen.

Wie nog een keer een ritje in de trein uit 1967 wil maken, zal naar Zweden moeten reizen. De nieuwe eigenaar Peter-Anner Hendrix heeft de stoomtrein gekocht voor zijn pretpark Nils Holgerssons Värld.

De rails van het treintje, dat in 1984 voor het eerst een rondje maakte door het Goffertpark, zijn de afgelopen dagen verwijderd. Deze woensdag vertrekt een vrachtwagen met de rails en het treintje naar Zweden.

De stoomtrein reed vanwege technische problemen van 2005 tot 2009 ook al niet door de Goffert. Nu is het doek definitief gevallen.

Nostalgie. Dit is het stoomtreintje op de Goffert. Nostalgia. Little steam engine at the Goffert Park, Nijmegen, the Netherlands
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rechter: zijn de krakers van de waterzuivering er eigenlijk nog wel?

    Rechter: zijn de krakers van de waterzuive­ring er eigenlijk nog wel?

    Zitten er nog krakers in de voormalige kantoorruimte van de waterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat in Nijmegen? ,,Zijn ze niet geschrokken van de dagvaarding?", vroeg de kortgedingrechter in Arnhem zich donderdag af. De curator van de failliete InnovioPapers BV (voorheen Sappi) die het kort geding aanspande, weet het eigenlijk niet zeker. ,,Er staat nog steeds een tentje. En een bromfiets. Ik sluit niet uit dat ze er nog zijn."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.