Volledig scherm
PREMIUM
De Nijmeegse tributeband Back to Blondie, met links bassist Menno Bemelmans. © Ralf de Werd

Tributebands hebben de wind mee

NIJMEGEN - Spelen voor voldoende publiek dat enthousiast reageert op bekende nummers. Dat is voor muzikanten de grote charme van spelen in een tributeband. Drie regionale tributebands bouwen daarom binnenkort in LUX samen een feestje. Met muziek van Lou Reed, Blondie en David Bowie. 

The Tribute Club is een initiatief van Freek Kinkelaar uit Nijmegen, die de rol van Lou Reed speelt in de band The Blue Mask. ,,Als kleine band is het voor ons moeilijk bij grote zalen binnen te komen. Maar met een paar lokale bands samen gaat dat makkelijker. Zo is dit idee ontstaan", zegt hij. 

Het eveneens Nijmeegse Back to Blondie (in 2017 winnaar van Battle of the Tributebands) en Ground Control uit Arnhem (muziek van David Bowie) hebben over optredens niets te klagen, maar sloten zich toch graag aan. Kinkelaar: ,,We maken samen promotie. En we kunnen het publiek op deze manier een complete avond aanbieden, met drie bands, een dj, videoprojecties en een spreekstalmeester.”

Het is een testcase. ,,Als dit concept werkt, willen we ook naar andere steden toe. Met dezelfde drie bands, of wellicht een andere lokale tributeband erbij. Dat zien we nog wel. Eerst LUX.” De bands voelen zich er zeer welkom. Ze zijn weliswaar te gast maar huren de zaal af ‘voor een zeer schappelijke prijs'. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.