Cocaïne.
Volledig scherm
PREMIUM
Cocaïne. © Thinkstock

Trimbos waarschuwt voor gevaar in het verkeer door drugs: ‘Onderschat het niet’

NIJMEGEN - Drugs kunnen leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer. Zeker in combinatie met alcohol zijn de gevolgen vaak niet te overzien, soms met twintig tot 200 keer meer kans op een ongeluk. ,,Onderschat het niet’’, waarschuwt het Trimbos Instituut. 

4 reacties

 • Dijk

  3 jaar geleden
  Ik lees dus dat vanwege capaciteit gebrek, de drugstest te weinig wordt gehanteerd. Maar je kunt de test met speeksel gewoon uitvoeren. En dus dan bekeuren! Laat de positief geteste aantonen dat de test fout is. Maar wel meteen van de weg halen. Rijverbod dus. Dat spaart tijd en geld!
 • Hugo

  3 jaar geleden
  Bij alcohol, drugs altijd rijbewijs kwijt en boete van 1000 euro. Bij een ongeval omkering van bewijslast. Dit levensgevaarlijke gedrag moet ophouden, zodat het verkeer veiliger wordt.
 • Nagelaar

  3 jaar geleden
  Eva is zo stellig dat ze het wel geprobeerd zal hebben. Of is het gewoon een voorgeprogrammeerde betaalde stelling van een instituut? Alle drugs hebben andere effecten en ieder mens is anders, zoveel is duidelijk.
 • FCOArnhem

  3 jaar geleden
  Met sommige drugs op rij je beter coke of speed andere zaken uiterst gevaarlijk
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.