Volledig scherm
PREMIUM
Roeland Ebben stopt na 54 jaar met zijn tuincentrum De Vereeniging. © Bert Beelen

Tuincentrum De Vereeniging stopt, nu heeft Roeland Ebben tijd voor zijn eigen gras

NIJMEGEN - Het meest bescheiden, 'ontrendy' tuincentrum van Nijmegen stopt. De bewoners van Galgenveld moeten voor hun kerstboom elders op zoek.

Eigenaar Roeland Ebben van Tuincentrum De Vereeniging in Nijmegen dacht tot vorig jaar eigenlijk nooit aan stoppen. ,,Maar toen kwam hier een projectontwikkelaar langs en die vroeg: verkoop je het voor dit bedrag. Ik vond het veel geld en heb het dus gedaan."

En dus stopt hij eind oktober, net nu een van de drukste periodes van het jaar voor de deur staat, de kerstbomenverkoop. Ebben: ,,Mijn zoons wilden nooit in dit bedrijf, maar kerstbomen verkopen, dat wel. Een van hen is econoom bij een energiebedrijf, maar hij heeft bij zijn sollicitatie gezegd dat hij deze periode vrij wil hebben om kerstbomen te verkopen. Maar voor mij hoeft het nu niet meer. Ik liep al met die bomen te sjouwen toen ik 18 was. Ik ben ondertussen 71 jaar dus het is wel een keer genoeg geweest."

Quote

Ik heb dit nooit als werk gezien. Het zijn gewoon de uren tussen opstaan en gaan slapen

Roeland Ebben, Tuincentrum De Vereeniging
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.