Een inwoner van Nijmegen brengt in 2017 zijn stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uit in het Turks Cultureel Centrum aan de Citroenvlinderstraat. Dat doet hij onder toeziend oog van Alparslan Turkes, de oprichter van de Turks-nationalistische MHP-partij.
Volledig scherm
PREMIUM
Een inwoner van Nijmegen brengt in 2017 zijn stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uit in het Turks Cultureel Centrum aan de Citroenvlinderstraat. Dat doet hij onder toeziend oog van Alparslan Turkes, de oprichter van de Turks-nationalistische MHP-partij. © ANP

Turks Cultureel Centrum overweegt aangifte na ‘flutonderzoek’

NIJMEGEN - Het Turks Cultureel Centrum in Nijmegen overweegt aangifte tegen de linkse actieorganisatie Doorbraak. Die stelt op basis van eigen onderzoek dat het Turks Cultureel Centrum (TCC) banden onderhoudt met de ultra-nationalistische Grijze Wolven.

4 reacties

 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Een verkiezingslokaal in een Turkse 'culturele' instelling is per definitie niet neutraal. Maar dit is een idee uit de tijd dat Turkse Nederlanders nog gewoon pvda en zo stemden?
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Waarom zouden gemeentes culturele organisaties met normen en waarden die haaks staan op Nederlandse normen en waarden dan willen subsidiëren of op 'n andere manier legitimeren? 
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  Meermaals hingen,ondanks media aandacht, de posters tijdens het stemmen. Dat lijkt me onhandig en dit soort dingen oproepen. 
 • Theo42

  3 jaar geleden
  Onbegrijpelijk en onacceptabel dat in de kiesruimte van een Nederlandse verkiezing op deze wijze “reclame” wordt gemaakt voor een politieke stroming. Wij hangen het portret van Poetin toch ook niet op? De gemeente Nijmegen heeft verzaakt toen in te grijpen. Verkiezingslokalen dienen neutraal te zijn.