Jesse Klaver van GroenLinks.
Volledig scherm
Jesse Klaver van GroenLinks. © EPA

Tussenstand: GroenLinks verreweg de grootste in Nijmegen

NIJMEGEN - Bijna één op de vier inwoners van Nijmegen heeft woensdag op GroenLinks gestemd. Dat blijkt na het tellen van 80 procent van de stemmen. GroenLinks komt uit 23,5 procent van de stemmen. Vier jaar geleden was dat nog 15 procent. Nieuwkomer Forum voor Democratie kan rekenen op 10 procent van de stemmen.

Daarmee is Forum de grootste stijger in Nijmegen, maar blijft de partij van Thierry Baudet wel ver achter bij het landelijk gemiddelde. Na GroenLinks volgt D66, dat op 12,7 procent staat (in 2015 was dat nog 19 procent). Opvallend is dat de VVD in Nijmegen een kleine winst boekt: de liberalen gaan van 10,6 naar 10,7 procent.

De PVV blijft op 5,1 procent steken en DENK - de andere nieuwkomer - staat op 1,8 procent. De PvdA moet het doen met 10,9 procent: een klein verlies. De SP, traditioneel sterk in Nijmegen, zag het aantal stemmen ten opzichte van vier jaar geleden halveren naar 9,5 procent.  

Pas in de loop van de nacht is de definitieve uitslag van Nijmegen bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.