Volledig scherm
Passagiers van cruiseschip Edelweiss worden opgevangen in het stadhuis van Nijmegen. © Paul Rapp

Twaalf passagiers staken cruise na aanvaring op de Waal

NIJMEGEN - Twaalf van de honderdzestig passagiers van het Zwitserse cruiseschip Edelweiss staken hun cruise na de aanvaring van woensdagochtend op de Waal bij Nijmegen.

Volledig scherm
Op de voorgrond het vrachtschip waar nog een deel van de boeg van de Edelweiss aan hangt. Op de achtergrond de Edelweiss. © Paul Rapp

Woensdagochtend vroeg kwam de Edelweiss in aanvaring met vrachtschip Forenso. Alle passagiers en 43 bemanningsleden moesten van het schip worden gered. Twaalf passagiers zijn zo erg geschrokken dat zij terug naar Zwitserland zijn gevlogen, laat rederij Scylla weten.

,,De meeste mensen willen verder met de cruise, maar sommigen willen naar huis. Ze zijn te erg geschrokken om nog verder te gaan”, zei passagier Margrit Neukomm woensdag al in het stadhuis van Nijmegen, waar de opvarenden naartoe waren gebracht.

Daar gaf passagier Marlis Kaufmann ook al te kennen dat zij nog maar weinig trek had om verder te varen. ,,Ik wil mijn bagage en dan naar huis”, zei ze geëmotioneerd.

Tien passagiers zijn volgens de rederij woensdag al opgehaald met de bus bij het stadhuis. Zij vlogen dezelfde avond nog terug. Twee passagiers hebben de nacht in een Nijmeegs hotel doorgebracht en zijn donderdag teruggevlogen. 

De overige passagiers hebben hun reis vervolgd met een vervangend schip van dezelfde rederij, de Oscar Wilde.

Volledig scherm
Het vervangende schip Oscar Wilde ligt langs de Edelweiss aan een calamiteitensteiger in Weurt, bij Nijmegen. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.