Volledig scherm
Vrouwe Justitia. © ROBIN UTRECHT

Twee jaar cel voor dronken Nijmegenaar (29) die op hoge snelheid op auto botst

ARNHEM – Een 29-jarige Nijmegenaar die onder invloed van alcohol en veel te hard rijdend een echtpaar aanreed, is dinsdagmiddag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf jaar.

Ook moet hij de zwaar gewond geraakte vrouw 3.500 euro smartengeld betalen. Zij liep een schedelbreuk op. Haar gehoor is blijvend beschadigd.

De Nijmegenaar had drie keer zoveel drank op als is toegestaan toen hij die nacht in september 2016 achter het stuur stapte. Hij overschreed de maximumsnelheid op de Hatertseweg zodanig dat de politie achter hem aankwam. Hij negeerde een stopteken en ging juist harder rijden.

Rood licht

Het verkeerslicht stond op rood toen hij de kruising met de Weg door Jonkerbos en Burgemeester Daleslaan naderde. Vol gas reed hij door en knalde hij op de flank van de auto van het echtpaar.

De man en de vrouw in de wagen raakten zwaar gewond. De man had een nekkneuzing en raakte een deel van zijn zicht en gehoor kwijt. Ook een bijrijder van de Nijmegenaar liep letsel op. De chauffeur zelf mankeerde nauwelijks iets.

Geen spijt

De rechtbank neemt het de Nijmegenaar kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. Hij zette op de strafzitting vraagtekens bij de gemeten snelheid en het alcoholpromillage in zijn bloed en ook sprak hij tegen dat het verkeerslicht op rood had gestaan.

Alleen toen hij het echtpaar later per toeval op straat tegenkwam heeft hij geïnformeerd hoe het met ze was. Hij heeft op de zitting geen spijt getoond. In 2013 werd hij ook al eens veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.