Jacob (links) met zijn vrienden Hente en Quinn
Volledig scherm
PREMIUM
Jacob (links) met zijn vrienden Hente en Quinn © Manon Veldhuis

Tweede-Kamerleden roepen staatssecretaris op met hand over hart te strijken voor Jacob en Tina

updateNIJMEGEN - Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) moet om humanitaire redenen de Syrisch-Nijmeegse vluchtelingen Jacob (13) en Tina alsnog verblijfsrecht verlenen in Nederland en niet uitwijzen naar Armenië. Belangrijkste argument: Ze komen niet uit Armenië, maar uit Syrië. Daarnaast woont Jacob al meer dan 5 jaar in Nederland, terugsturen is dan niet meer verantwoord.

11 reacties

 • Nicky Jansen

  2 weken geleden
  Laat ze blijven, het is onmenselijk om ze nu nog terug te sturen en ze zijn heel goed geïntegreerd. Die jongen spreekt en begrijpt de Nederlandse taal beter dan sommige reageerders hieronder.
 • H. Sengers

  2 weken geleden
  Laat ze blijven! We roepen hier altijd over hoe slecht andere landen met hun burgers omgaan! Je stuurt deze mensen na zo'n tijd niet meer weg.
 • richy vervuurt

  2 weken geleden
  ze kwamen met een vals paspoort dus ze zijn al in overtreding waarom zoveel mensen willen dat ze blijven is mij onduidelijk mensen die geen geld hebben en meer recht hebben om hier asiel te krijgen kunnen niet komen omdat ze geen geld hebben stuur ze terug en haal echte asiel zoekers hier heen.
 • Bert Gransen

  2 weken geleden
  Er zal vast een reden zijn dat ze naar Armenië worden gestuurd. Ze zullen via dat land hierheen gekomen zijn. Dan kunnen ze ook via dat land terug naar Syrië.
 • Ben Hummelink

  2 weken geleden
  Het wordt zaak dat de VVD geen staatsecretaris en minister meer kunnen leveren op dit ministerie. De menselijke maat is bij personen van deze fractie niet naar behoren. Ze zijn seniel, geil op de macht en ze leiden aan amnesie, er is namelijk nog steeds een zaak van mensen die nog steeds geen paspoort/ nederlandershap hebben terwijl de kamer dit allang beslist heeft.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Nijmegen e.o.