DG/Rik Bors
Volledig scherm
PREMIUM
© DG/Rik Bors

Tweedeling in Nijmegen is zichtbaarder dan ooit

Nijmegen is een verdeelde stad. In ieder geval als het gaat om politieke voorkeuren. De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen maakt de tegenstellingen zelfs zichtbaarder dan ooit tevoren.

46 reacties

 • DrieStent

  3 jaar geleden
  Prima als mensen verschillend denken over de inrichting van de maatschappij, de een links en de ander rechts. Daarvoor hebben we democratische verkiezingen. Het is wel een probleem als de linkse kiezer zich als mens beter waant dan de rechtse kiezer. Ik ben niet gelovig maar bij uw tegel dacht ik gelijk aan de prachtige parabel in de bijbel: Lucas 18:9-14.
 • Leo

  3 jaar geleden
  Linkse mensen zijn doorgaans minder egoïstisch en dus socialer, dus je boft maar als jij ook in Nijmegen woont.
 • TArrel

  3 jaar geleden
  Tja als je zelf uiterst rechts bent, is alles ten opzichte van jou links natuurlijk.
 • TArrel

  3 jaar geleden
  Is Neerbosch-Oost er juist niet op vooruit gegaan de laatste jaren?
 • Ton Jansen

  3 jaar geleden
  Er is veel werk te verrichten voor de politiek en de organisaties In Dukenburg en Lindenholt.  Wie deze stadsdelen een beetje kent, kan zeggen dat het te verwachten was.  Ik zie het als een protest stem tegen  het huidige beleid t.a.v onderwijs, zorg, cultuur, huisvesting, inkomen, migratie,  De landelijke problemen uitvergroot, krijgt zijn vertaling in de wijken van Dukenburg en Lindenholt. Jammer voor de SP die echt zijn best heeft gedaan de afgelopen jaren. Ik heb jaren gewerkt in Dukenburg, ken de wijk. De mensen hebben hekel aan politieke elite in Den Haag. Zij hebben veel goed te maken. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.