Landgoed Park Brakkenstein krijgt de komende jaren een grote opknapbeurt. Inzet: Protest tegen de kap van bomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Landgoed Park Brakkenstein krijgt de komende jaren een grote opknapbeurt. Inzet: Protest tegen de kap van bomen. © Paul Rapp | Eigen foto

Tweeduizend handtekeningen en een houten vagina: Protest tegen kap van gezonde bomen in Nijmeegs park

NIJMEGEN - Het plan van de gemeente Nijmegen en de Radboud Universiteit om Park Brakkenstein meer ‘allure’ te geven, stuit op steeds heviger verzet van omwonenden. Onderdeel van dat plan is namelijk het kappen van 151 bomen, waarvan er 84 ziek, dood of onveilig zijn.

7 reacties

 • J.L. Gaertner Duineveld

  2 maanden geleden
  Zieke bomen moeten eruit. Zij bedreigen ook de gezondheid van de rest.
 • Liz Wolters

  2 maanden geleden
  @Bert, heb je niet geleerd om te beargumenteren. Gelderlander, doe eens wat aan het zinloze gescheld hier. Bert, je weet niets van wie er getekend heeft alsook niets van ecosystemen. Jammer want dan zou je waarschijnlijk iets meer nadenken alvorens iedereen een blatende boomknuffelaar te noemen. Kansloos.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Wat er grof taalgebruik door die Schippers, laat ze wat op haar woorden passen. Schandelijk!
 • Henne Hoekstra-meijer

  2 maanden geleden
  Begin (voortaan s.v.p.) eerst eens met elkaar goed te in formeren om dan de voorgenomen plannen te toetsen en na overleg uit te voeren. Hiermee herstel je het vertrouwen in de politiek om met elkaar in een gezonde en een gewenste omgeving te wonen. Niet verschuilen achter procedures en regeltjes.
 • Bert Peters

  2 maanden geleden
  En meteen beginnen alle boomknuffelaars weer te blaten ! Prima Gemeente, onderhoud het park naar behoren en in de stijl zoals het hoort !.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen