Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Tweetal uit Nijmegen opgepakt voor mensenhandel met 12 jonge vrouwen

NIJMEGEN - Twee mannen uit Nijmegen (23 en 24 jaar oud) zijn afgelopen dinsdag aangehouden op verdenking van onder meer mensenhandel, oplichting en afpersing waarbij 12 jonge vrouwen zijn betrokken. Dat meldt de politie vrijdagmiddag.

Een team van de Regionale Recherche van politie-eenheid Oost-Nederland begon ruim een jaar geleden een onderzoek naar de twee mannen. Meerdere slachtoffers deden aangifte tegen de twee vanwege seksuele en financiële uitbuiting, wat leidde tot een langlopend onderzoek. Dat is nog niet afgerond. 

Na de aanhouding zijn acht woningen doorzocht in Nijmegen, Druten, Ammerstol en het Duitse Kranenburg. Daar werden laptops, telefoons en documenten in beslag genomen. De politie sluit niet uit dat het tweetal nog meer slachtoffers heeft gemaakt.

De rechter-commissaris heeft vrijdagochtend besloten dat de twee zeker nog veertien dagen blijven vastzitten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.