‘Udo de beatboxer’ is een ster op Dumpert: ‘Doe het fietspompje’

videoNIJMEGEN - Op het podium tijdens de Vierdaagsefeesten? ,,Even beatboxen.’’ Bij de tandarts? ,,Even beatboxen.’’ Toen zijn scooter onlangs op de rollerbank van de politie stond? ,,Ook toen kon ik het niet laten. Het moest gewoon even.’’

Volledig scherm
Udo Hermsen, beter bekend als ‘Udo de Beatboxer’. © Bert Beelen

Vrijwel overal waar de 46-jarige Udo Hermsen uit Nijmegen komt, moet hij verschillende ritmes en beats maken met zijn mond. De meeste stadsgenoten kennen hem dan ook als ‘Udo de Beatboxer’. 

En nu de populaire videowebsite Dumpert zo nu en dan een filmpje van hem oppakt, en hij regelmatig met voormalig BNN-presentatrice Gwen van Poorten live te zien is op Instragram, wordt hij met zijn artiestennaam ook bij de rest van Nederland steeds bekender. Sterker nog, met tienduizenden views voor sommige video’s is hij op internet een hit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.