Volledig scherm
Cabaretier Daan Boom © Come van der Stelt

Uit met Anne: Daan doet alles, nieuwe wilde muziek en het bos in

uitgaanstipsBijna weekend! Gaan we nog iets leuks doen? Tips van Gelderlander-redacteur Anne Nijtmans.

De Eerste van Daan

Na het succesvolle televisieprogramma Streetlab, een optreden in Ahoy met René Froger, de hitserie Kelderklasse 15 op YouTube en de titel ‘Best geklede man van 2018' vindt Daan Boom het tijd voor een echte onemanshow: De Eerste.

Het is de solovoorstelling waar hij van jongs af aan al van droomde. Het publiek krijgt veel voorgeschoteld want Daan kan alles, meent hij. Daan wil in elk geval alles en dat gaat hij dus ook doen: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals hij dat in Streetlab deed), dirigeren (zoals in Maestro), verhalen vertellen uit de Kelderklasse en vooral veel lachen.

Vrijdag, 20.30 uur in De Lindenberg

Popmuziek in alle hoeken

Wegens succes geprolongeerd: Upon the My-O-My in Doornroosje. Om het 50-jarig bestaan te vieren hield Doornroosje vorig jaar dit festival. Bedoeld als muzikale ontdekkingsreis: eigenzinnige pareltjes en exotische grensverleggers.

Dus dit jaar wederom dit feestje dat lijkt op een indoorversie van het Valkhof Festival: concerten van ongeveer drie kwartier en in alle hoeken van pand is iets te doen. Behalve in de grote en de kleine zaal is ook een podium in het café.

Het aanbod is divers: van Japanse rap tot Poolse psychedelica, van Palestijnse jazz tot post punk uit Londen, van Franse garage pop tot Britse noise, van Taiwanese electronica tot een Twentse Amsterdammer met krautrock. Daar zit vast iets bij. ‘En als er niets aan is kun je het altijd nog op een drinken zetten’, is de gevleugelde uitspraak in mijn familie.

Zaterdag vanaf 16.15 uur in Doornroosje

Natuur en historie

Als je niet oplet, zit je in deze korte dagen veel te veel binnen. Dus jas aan, muts op, stevige schoenen aan en de deur uit. Zondagmiddag neemt een natuurgids van IVN je mee door de bossen van Berg en Dal en Watermeerwijk.

Dit landgoed was lange tijd afgesloten voor publiek. Het is eeuwenoud, er liggen onder meer een Romeins aquaduct, vijvers en een bijzondere dubbele beukenrij. Dwars door het landgoed loopt het Kerstendal dat onderdeel uitmaakt van het aquaduct.

Zondag 14:00 uur vanaf de parkeerplaats van tennisvereniging Berg en Dal aan de Molenbosweg 10.

Volledig scherm
Het Kerstendal in Berg en Dal. © Do Visser

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.