Volledig scherm
Brigitte Heitzer in haar rol als Evita. © ANP

Uit met Anne: een wereldmusical, knus met Colin en de magie van theater

uitgaanstipsBijna weekend! Gaan we nog iets leuks doen? Tips van Gelderlander-redacteur Anne Nijtmans.

Een gerijpte Evita

Wegens succes geprolongeerd: twee extra voorstellingen van Evita in de Stadsschouwburg. Evita is een geliefde musical uit de vorige eeuw. Een product van Andrew Lloyd Webber die tal van musicalhits schreef zoals Jesus Christ Superstar, Cats en The Phantom of the Opera. Evita werd bekend met wereldnummers als Don’t Cry for me Argentina. De musical vertelt het verhaal van de ambitieuze Eva Duarte die het van tweederangs actrice schopte tot machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag.

In Nederland toert een groots opgezette versie waarbij de zangers en acteurs worden begeleid door een negenkoppig live-orkest. Met in de hoofdrol Brigitte Heitzer die elf jaar geleden de televisietalentenjacht Op zoek naar Evita won. Ze is terug als hoofdrolspeelster. Deze Evita is meer doorleefd en daardoor interessanter, zeggen recensenten.

Zaterdag 20.00 uur en zondag 14.30 uur in de Stadsschouwburg. 

Cozy met Collin

Volledig scherm
Collin Hoeve. © Paul Rapp

Singer-songwriter Collin Hoeve is een bekende Nijmegenaar sinds hij heeft meegedaan aan The Voice of Holland. Met een eigen nummer kwam hij door de blinde audities van de talentenjacht. Bovendien staat hij bekend als de snelste songwriter van Nederland, deze titel verdiende hij door bij 3FM Serious Request in 24 uur 105 liedjes te schrijven.

Als je nu eens in alle rust een concert van Collin Hoeve wilt meemaken, moet je zaterdagavond naar de Sint Jacobskapel gaan. De optredens in dit monument in de Benedenstad heten ‘cozy concerts’ want er kunnen maar veertig mensen in. Collin komt samen met toetsenist Serge Dusault zijn nieuwe en oude werk laten horen. Van pop tot ruige folk en alles ertussenin.  

Zaterdag 20.30 uur Sint Jacobskapel.

Magisch wateravontuur

Een knusse voorstelling om met kleine kinderen naartoe te gaan. Theatermaakster Malou van Sluis nam voor VaarWel het prentenboek De Kleine Walvis van Benji Davies als uitgangspunt. Met minimale middelen spelen Malou van der Sluis en Maarten Zaagman een verhaal over een avontuur op zee. Bovendien gaat het over iemand missen, vriendschap sluiten en afscheid nemen. Een nagenoeg leeg podium verandert in een huis, een rustige zee met een bootje en een stormende zee zonder aan geloofwaardigheid te verliezen. Dat is de magie van theater.

Zondag 15.30 uur in de Lindenberg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.