Uit met Anne: ijstijdenpaden en een vampierenwestern

UitgaanstipsBijna weekend! Gaan we nog iets leuks doen? Tips van Gelderlander-redacteur Anne Nijtmans

Zoektocht van ouders

Een toneelstuk gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Lastige Ouders gaat over de ouders van een verstandelijk gehandicapt kind. Faas, een lieve jongen met een hoofd zo vol herrie dat hij  altijd twee zal blijven. De vader en moeder worstelen met vragen als:  hoe moeten we voor hem zorgen? Is er nog ruimte voor een gezonde dochter?

Marike van Weelden en Peter Tiddens nemen het publiek mee in de beslommeringen vanaf de geboorte van Faas, tot aan het moment dat hij jaren later uit huis wordt geplaatst. Ze spelen  niet alleen de ouders maar ook de hulpverleners, mensen uit de omgeving en Faas zelf. Gebaseerd op de dagboeken van Marike van Weelden die een gehandicapt kind heeft. Lastige ouders schreef ze samen met Pieter Tiddens. 

Zaterdag, 19.30 in de Lindenberg.

Lopen over de ijstijdenpaden

Volledig scherm
Het landschap tussen Groesbeek en Mook. © Anne Nijtmans

Het landschap van de stuwwal van Mook en Groesbeek is gevormd door grof geweld. In de voorlaatste ijstijd lag een gigantische gletsjer aan de voet van Klein Amerika, de zuidhelling van Groesbeek. Naast ijs en steen waren ook wind en zand krachten om rekening mee te houden. 

Natuurorganisatie IVN houdt zondag een geologie-excursie in het gebied tussen Groesbeek en Mook. De route gaat over de zogeheten ‘ijstijdenpaden'. De gidsen vertellen over hoe het landschap is ontstaan en aangezien het natuurliefhebbers zijn, zullen ze niet nalaten het publiek op bijzondere planten en dieren te wijzen. 

Zondag 14.00 uur vanaf camping Klein Amerika in Groesbeek

Vampierenwestern met live muziek

Het klinkt in ieder geval bijzonder. Een vampierenwestern voorzien van live muziek. De Belgische band The Black Heart Rebellion componeerde een nieuwe soundtrack voor de film A Girl Walks Home Alone At Night (2014). Filmhuis LUX en poppodium Doornroosje hebben de handen ineen geslagen om de film en de band samen te presenteren. 

De Iraans-Amerikaanse Ana Lily Amirpour roept met haar poëtische horrorfilm een unieke sfeer op die zweeft tussen genres, landen en tijdperken. Zelf omschrijft ze de film als het Iraanse liefdeskind van Sergio Leone en David Lynch, met Nosferatu als babysitter. Ook de band is lastig in een hokje te plaatsen, het geluid houdt het midden tussen doom, postrock, tribale beats en traag uitgesponnen thema's. 

Zondag 20.15 uur in LUX.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.