Volledig scherm
Chris Ronald. © PR

Uit met Anne: knusse folk, op bezoek bij kunstenaars en enge beesten

videoBijna weekend! Moeten we nog ergens heen? Uitgaanstips van Gelderlander-journalist Anne Nijtmans.

Folk in een knus zaaltje

Singer songwriter Chris Ronald komt uit Vancouver, Canada. In zijn thuisland was hij genomineerd voor Songwriter of the Year bij de Canadian Folk Music Awards. Ook heeft hij vier albums gemaakt. De artiest is op toer in Europa en treedt op in cafés en kleine zalen want dat hoort bij dit genre. Zaterdag is hij in De Kleine Wiel in Lent. 

Chris Ronald schept met zijn muziek kleine wereldjes. Zijn teksten zijn persoonlijk, gaan vaak over een nieuw perspectief op dagelijkse dingen. Live wordt hij begeleid door de multi-instrumentalisten John Ellis en Pim Bouwen op gitaar, dobro, ukelele en mandoline. De songs zijn beïnvloed door folk, country en traditionele Keltische muziek, maar door de persoonlijke thema’s klinkt het fris en als hedendaagse muziek.

Zaterdag 20.00 uur - De Kleine Wiel in Lent

Op bezoek bij kunstenaars

‘Hoe doe je dat toch?’ is een vraag die kunstenaars vaak krijgen. De mensen die werken in het ateliergebouw aan de Spadestraat 4 laten dit weekend zien hoe ze het doen. 

Je kunt meekijken over de schouder van een striptekenaar of zien hoe een schilder of beeldhouwer werkt. Zelf iets proberen kan ook, er zijn workshops striptekenen, vilten en verf maken van pigmenten. 

Achttien kunstenaars en ambachtslieden doen mee aan de open dagen: beeldhouwers, schilders, een textielontwerper, een sieradenmaker, een etser, striptekenaars en illustratoren.

Zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur - Ateliergebouw, Spadestraat 4, Nijmegen

Volledig scherm
Werk van Erik van de Beek, te zien aan de Spadestraat. © PR
Volledig scherm
Werk van Carolina Wajon, te zien in de Spadestraat. © PR
Volledig scherm
Ecoloog Sterrin Smalbrugge © Valeska Nastaly

Lekker griezelen met enge beesten

Oog in oog met een cobra, een krokodil of een blauwtonghagedis. Dat kan zondag bij de grote reptielenshow, een voorstelling voor het hele gezin. De presentatoren zijn reptielenexpert Romilly van den Bergh en ecoloog Sterrin Smalbrugge, bekend geworden als assistenten van bioloog Freek Vonk. Zij nemen de bezoekers mee in de wereld van de reptielen. Van een kleine hagedis tot een levensechte wurgslang, ze vertellen er alles over, ondersteund met film- en videomateriaal. 

Sterrin Smalbrugge is een rijzende ster in dit genre shows. Na een reeks uitverkochte optredens in 2017, haar deelname aan RTL Late Night en het jeugdprogramma is ze een groeiende bekendheid.

Zondag 14.30 uur - 't Mozaïek in Wijchen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.