Ed Romijnders voor cafe Goffertzicht. Foto: Bert Beelen
Volledig scherm
Ed Romijnders voor cafe Goffertzicht. Foto: Bert Beelen

Uitbater Goffertzicht: 'Wij krijgen ten onrechte de schuld'

NIJMEGEN - De uitbaters van Goffertzicht in Nijmegen tekenen bezwaar aan tegen de voorgenomen sluiting van het NEC-supporterscafé. "Dit is niet normaal. Wij krijgen de schuld van dingen waar we helemaal niets mee te maken hebben, waar we volledig buiten staan", zegt uitbater Ed Romijnders.

De Nijmeegse burgemeester Bruls wil dat Goffertzicht een jaar dicht gaat. In een brief aan de uitbaters, noemt hij het café 'een verzamelplaats voor hooligans' en een gevaar voor de openbare orde en veiligheid. Directe aanleiding: incidenten met NEC-supporters tijdens de thuiswedstrijden tegen Groningen (3 augustus) en Vitesse (29 september).
Auto's vernield
Na afloop van het duel tegen Groningen vernielden enkele NEC-supporters auto's van Groningen-supporters bij het Goffertstadion. "Maar dat is honderden meters bij mijn café vandaan. Had ik dan kunnen weten wat die jongens van plan waren?"
Volgens Bruls en de politie waren de plannen om de auto's te vernielen in Goffertzicht gesmeed.
Bekogeld
Een incident waarbij de politie werd bekogeld door bezoekers van Goffertzicht voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse, wordt Romijnders nog zwaarder aangerekend.
Het ging mis toen de politie een man arresteerde die zwaar vuurwerk afstak. Romijnders zegt dat incident te betreuren, "maar het was het eerste incident in de 5,5 jaar dat ik uitbater ben."
Bezwaar
Hij zegt nooit eerder te zijn gewaarschuwd. Romijnders en zijn compagnon hebben 14 dagen de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de voorgenomen sluiting.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.