Archieffoto: Hoog water in de Waal bij de toegangsbrug tot de Ooijpolder.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Hoog water in de Waal bij de toegangsbrug tot de Ooijpolder. © Erik van 't Hullenaar

Uiterwaarden snel dicht voor coronawandelaars; waterstand rivieren mogelijk hoogst in 10 jaar

NIJMEGEN - De waterstand in de grote rivieren wordt mogelijk hoger dan het de afgelopen tien jaar is geweest. De instanties houden rekening met een grote toeloop aan ‘coronawandelaars’, reden om zo nodig de uiterwaarden snel af te sluiten.

10 reacties

 • Jan den Tien

  6 maanden geleden
  Idd corona moe. Maar hoogwater is een vrij normaal verschijnsel. Breng eens nieuws als het over , of bijna, over de dijken klotst. Als je geen nieuws te melden hebt... doe dat dan ook niet!
 • Pim Willemsen

  6 maanden geleden
  Waaraan zijn coronawandelaars te herkennen? Dragen zij een speciaal embleem dat anderen duidelijk maakt dat dit coronawandelaars zijn? Zelf ben ik een gewone wandelaar en ben altijd nieuwsgierig naar andere wandelaars .
 • Mattie Veld

  6 maanden geleden
  Ik wil het toch voor de journalist opnemen. Het is een feit dat er door corona veel (te veel) wandelaars zich in de natuur begeven. Het gebruik van corona is in mijn ogen dus terecht.
 • JP Witzand

  6 maanden geleden
  Laat het woord corona nou eens weg aub als het totaal niet relevant is. Geen wonder dat mensen geïrriteerd raken.
 • F. Roelofs

  6 maanden geleden
  Hoogst in tien jaar maar toch nog lage grondwaterstand: kan het zo zijn dat er wel voldoende tegen valt, maar dat de industrie teveel onttrekt? Consuminderen! Dit is toch niet houdbaar?
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.