Uitgebrande auto Lankforst blijkt gestolen

NIJMEGEN - Een van de twee auto's die dinsdagavond in de Nijmeegse wijk Lankforst in vlammen op ging, blijkt gestolen. Dat laat de politie weten.

De brand brak iets na tienen uit. Het vuur sloeg over op een tweede auto, die naast het gestolen voertuig geparkeerd stond. Beide voertuigen brandden volledig uit.

Vlakbij de plaats van de brand heeft de politie een jerrycan met brandbare vloeistof aangetroffen. De politie heeft woensdag sporenonderzoek verricht. Ook is een buurtonderzoek gehouden. ,,We onderzoeken nog of de gestolen auto gebruikt is bij een misdrijf,” aldus een politiewoordvoerder.

Het is niet de eerste keer dat een gestolen auto in Nijmegen afgelegen wordt geparkeerd en in brand wordt gestoken. Vorige week was het nog raak in de wijk Tolhuis. Ook de teamchef van de Nijmeegse politie, Ferda Yondemli, gaf eerder aan dat er meerdere branden gelinkt worden aan criminelen die hun sporen uit willen wissen.

Volledig scherm
Teamchef Ferda Yondemli van Politie Nijmegen-Zuid © Tom Hessels

,,We hebben geconstateerd dat meerdere auto’s in het verleden betrokken zijn geweest bij criminele activiteiten buiten Nijmegen. Het zou kunnen dat criminelen bewust hun auto naar Nijmegen hebben gereden en hier in brand hebben gestoken. In de hoop dat het niet opvalt, tussen alle andere branden,” liet Yondemli in een eerder interview aan deze krant weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.