Volledig scherm
De Staat © Isabelle Renate la Poutre

Uitspraken Trump inspireren De Staat tot nieuw nummer

VideoNIJMEGEN -  De Nijmeegse rockformatie De Staat brengt vandaag een nieuw nummer ten gehore, namelijk: KittyKitty. Een nummer dat is gebaseerd op uitspraken van Donald Trump, aldus zanger Torre Florim tegen 3voor12. Volgens de zanger is het daardoor een van de meest maniakale nummers die ze hebben gemaakt.

Het nummer is een voorproefje op het nieuwe album dat nu in de maak is. Het nummer dat vrijdag is uitgebracht, lag volgens Florim al een tijdje op de plank. Ook is het vaker gespeeld op de speciale 'In The Round'-concerten. Dit was een reeks concerten op het terrein van De Vasim in het najaar van 2017 die helemaal uitverkocht waren. Het was een afsluiter van het vorige album O en een opmaat naar nieuwe muziek.

Florim merkt tegenover 3voor12 nog op dat het nummer, dat zeven minuten duurt, heel elektronisch klinkt. Het is echter geheel met gitaren gemaakt, maar wel met een aantal effecten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.