In de grote Vasimhal zijn units gebouwd waarin culturele ondernemers zitten. Vasim was een van de eerste plekken in Nederland waar een oude fabriekshal op die manier werd gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
In de grote Vasimhal zijn units gebouwd waarin culturele ondernemers zitten. Vasim was een van de eerste plekken in Nederland waar een oude fabriekshal op die manier werd gebruikt. © Foto: Bert Beelen

Uittocht ondernemers dreigt in Vasim, de oudste culturele broedplaats van Nijmegen

NIJMEGEN Het huurcontract loopt tot eind 2020 maar de culturele ondernemers in de Vasim weten nog steeds niet of ze kunnen blijven. Die onzekerheid zorgt voor onrust en ondernemers overwegen te vertrekken. 

31 reacties

 • J. Bogaard

  2 jaar geleden
  Niets mis mee. Ben je een echte ondernemer betaal je echte huur zoals het hoort. Tijd van ongelimiteerd geld smijten naar de culturele sector die zelf hun broek niet op kunnen houden mag wel eens voorbij zijn.
 • Jac. Splinter

  2 jaar geleden
  Al die mensen hier die zo goed weten wat er allemaal gebeurt in de VASIM, zijn bij deze uitgenodigd om eens een keer te komen kijken wat er allemaal in dit pand gedaan wordt. Op 27 september hebben we een open dag. Be my guest! ... en als je niet kunt maak een afspraak 06 17 49 28 24 . Ik ben benieuwd of je daarna nog zo uit de hoogte doet over de ondernemers in dit gebouw.
 • Mitch Thomassen

  2 jaar geleden
  Ja, en dus? Als je huurcontract afloopt ga je een nieuw aan. En als je dat niet kunt betalen, ga je weg. 
 • Paul Jacobs

  2 jaar geleden
  Hoezo? Omdat uitvreters ook moeten bestaan? Echte ondernemers moeten ook echte huren betalen.
 • Paul Jacobs

  2 jaar geleden
  Bar weinig.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen