Buitenslapers in een portiek Van Welderenstraat. Foto: Bert Beelen
Volledig scherm
PREMIUM
Buitenslapers in een portiek Van Welderenstraat. Foto: Bert Beelen © Foto: Bert Beelen

Ultieme poging om leven van top 15 overlastgevende Nijmeegse daklozen te beteren

NIJMEGEN - Slapen in graven, midden op straat drugs gebruiken, prostitutie in dixi’s; de overlast in het centrum en Nijmegen-Oost was maandenlang extreem. De vijftien grootste overlastgevers zijn nu in beeld en worden aangepakt.

18 reacties

 • Jemoeder

  2 maanden geleden
  Dit is het gevolg van narcoticagebruik, gevolg van maatschappelijke en persoonlijke problemen. Dit 'gedrag hoort nu eenmaal bij een stad met veel mensen. Daar zullen ze ook naartoe blijven trekken door het aanbod van drugs en het bekostigen hiervan. De meesten hebben hun ziel al verkocht en zullen nooit meer goed fuctioneren. Dan blijven ze liever in dat wereldje dat ze al zo lang kennen. 
 • Sjaantje

  2 maanden geleden
  Je bedoelt Veenhuizen, dat is in Drenthe en al geprobeerd in de 17 eeuw.
 • Sjaantje

  2 maanden geleden
  Kom op zeg dat kun je mensen die er naast wonen toch niet aan doen. Deze daklozen worden vast gehuisvest in een wijk als Neerbosch-Oost of Hatert waar de overlast van statushouders en werkeloze en kansloze jongeren en gezinnen al de spuigaten uitloopt. Ik snap dat je wilt helpen maar neem ze dan zelf in huis voor 24/7 begeleiding of creëer iets in Brakkestein ofzo.
 • ARRA

  2 maanden geleden
  Het huisvesten van hulpverleningscliënten is niet alleen voorbehouden aan de daklozenopvang. Waarom "Housing first" voor problematische daklozen in Nijmegen? Er zijn ook vele anderen met problemen, die een (huur)woning nodig hebben waarin zij een "nieuwe start" kunnen maken. Een andere huurwoning vinden/bemachtigen is anno 2020 o.a. in Nijmegen moeilijk. Het aanbod via Entree voldoet al jaren niet meer aan de vraag naar huurwoningen. 
 • ARRA

  2 maanden geleden
  Er zou alles uit de kast gehaald zijn bij overlastgevende daklozen t.b.v. een terugkeer op "het rechte pad". Dus ik neem aan ook al huisvesting met hulpverlening. Problemen van de genoemde overlastgevers zijn hardnekkig. Een overlastgever met o.a. de hoogste score kan de leefomgeving van velen verzieken. Waarom worden problematische daklozen niet eerst aan de Nijmeegsebaan 61 gehuisvest/opgevangen waar zij m.b.v. hulpverleners aldaar werken aan hun verslaving en andere problematiek waarna zij eventueel recht kunnen krijgen op huisvesting. Een (huur)woning krijg je niet voor niets. 
 1. Nijmeegse supermarkten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  Nijmeegse supermark­ten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  NIJMEGEN - Supermarkten mogen tot en met dinsdag 9 februari vrachtwagens de hele dag en nacht laten laden en lossen. Normaal moet dat tussen 07.00 en 23.00 uur gebeuren, maar vanwege de coronacrisis knijpt de gemeente Nijmegen een oogje toe en is het bevoorraden 24 uur per etmaal toegestaan. Ook mogen de essentiële winkels nu op zondag net zolang geopend zijn als doordeweeks: van 06.00 uur tot aan het begin van de avondklok.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Nijmegen e.o.