Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Undercoveragent 'Vladimir' koopt wapens in het criminele milieu van Nijmegen

NIJMEGEN - Een undercoveragent heeft zich ondergedompeld in criminele milieu van Nijmegen om vuurwapens te kopen. Pseudokoper 'Vladimir' kocht een machinepistool van het merk CZ, type Scorpion voor 2.600 euro. Voor een pistool van het merk Zastava telde de politie-infiltrant 1.400 euro neer.

Een en ander blijkt uit het strafdossier. In februari werden vier verdachten aangehouden. Zij staan vandaag voor het eerst voor de rechter.

Het gaat om een 49-jarige Nijmegenaar, die tweedehands auto's verkoopt en een 47-jarige man uit Malden, die president is van een kleine Nijmeegse motorclub. Verder zitten een 62-jarige man uit Beuningen en een 25-jarige Nijmegenaar al sinds februari in voorarrest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.