Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Undercoveragent 'Vladimir' koopt wapens in het criminele milieu van Nijmegen

NIJMEGEN - Een undercoveragent heeft zich ondergedompeld in criminele milieu van Nijmegen om vuurwapens te kopen. Pseudokoper 'Vladimir' kocht een machinepistool van het merk CZ, type Scorpion voor 2.600 euro. Voor een pistool van het merk Zastava telde de politie-infiltrant 1.400 euro neer.

15 reacties

 • SRB

  3 jaar geleden
  Bah, en elke keer weer weet de wetsovertreders-webcare zijn weg naar de internetreacties weer te vinden. Nee dit zijn geen normale mensen. Normale mensen handelen niet in wapens. Deze mensen horen thuis in een tent die begint met een N en eindigt op or.
 • depapa

  3 jaar geleden
  Op vakantie in o.a. Turkije en Griekenland kun je in de speelgoedwinkel nep pistolen kopen die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Metaal met kunststof onderdelen, zelfde gewicht als een echte en zelfs door te laden. Bontkraagjes gebruiken die dingen om slachtoffers de stuipen op het lijf te jagen. Maar ja, de politie mag niet preventief fouilleren want dat is meteen etnisch profileren.  
 • Ton

  3 jaar geleden
  Dus als het is uitgelokt hebben ze het niet gedaan? Volgens mij is het de taak van een undercoveragent om daders uit te lokken.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Deze heren mogen direct naar de veroordeling hun straf uitzitten,Dit zal vijf tot zeven jaar zijn.Toch wel een aardige kerel die Vladimir die komt nog is met verrassingen.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Zeker 10 jaar geleden hebben we een wet aangenomen waarbij die plastic pistolen gelijk worden beschouwd aan echte pistolen. Op het (illegaal) bezit ervan stond toen al een straf van 2000 gulden.Waar die wet gebleven is weet ik niet maar het is wel een schande dat we nu zoveel illegale wapens in ons land hebben.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Nijmegen e.o.