Universiteit protesteert bij Spiegelwaal: het water staat letterlijk en figuurlijk tot aan de lippen

NIJMEGEN - De Nijmeegse Radboud Universiteit luidde dinsdagmiddag de noodklok: het aantal studenten neemt immers sterk toe, maar de financiering per student blijft achter. Daarom voerden docenten, studenten, wetenschappers en bestuurders actie door een Erasmus-pop letterlijk het water aan de lippen te zetten bij de Spiegelwaal. 

4 reacties

 • Anneke Dijk

  2 weken geleden
  Als de Radboud eens zou stoppen met linkse indoctrinatie blijft er enorm veel tijd over om les te geven. Problemen oplossen is nooit hun sterkste punt geweest.
 • Carel van ‘t Zand

  2 weken geleden
  Het onderwijs krijgt geld genoeg. Het blijft alleen hangen op de verkeerde plekken. Doe daar eerst eens onderzoek naar alvorens er weer een zak geld tegenaan te smijten. En als er dan geïnvesteerd moet worden: doe dat dan in praktijkonderwijs. Loodgieters, zorgmedewerkers, timmerlui, technici: daar is behoefte aan!! Hoogopgeleide kulmanagers hebben we genoeg in dit land.
 • Pedro Kantor

  2 weken geleden
  Iedereen komt geld tekort, en we zitten in een crisis waarin de overheid minder binnenkrijgt maar meer moet uitgeven. Ik zie niet in waarom heel Nederland moet bloeden zodat hoger opgeleiden daarvan kunnen profiteren. Gooi de college gelden anders maar omhoog. Dan heeft het hoger onderwijs het geld wat ze willen zonder dat de rest van Nederland wat toch al in zwaar water zit daarvoor moet betalen en komen de baten ook weer terecht bij degenen die ervoor betalen. Voor niks gaat de zon op.
 • Marion B³chner

  2 weken geleden
  En vergeet daarbij niet hbo studenten waar de druk ook hoog is

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Nijmegen e.o.