Valse briefjes van 50 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Valse briefjes van 50 euro. © Eigen foto

Vals geld bederft de pret tijdens Vierdaagsefeesten

Bij de politierechterNIJMEGEN - Nijmegenaar Henny Sackers genoot al landelijke bekendheid omdat hem als hoogleraar Sanctierecht aan de Radboud Universiteit vaak zijn mening over allerlei juridische kwesties werd gevraagd. Sinds 2018 is hij helemaal BN’er omdat hij toen aantrad als marsleider van de Vierdaagse.

6 reacties

 • Dion

  3 jaar geleden
  Als hij zelf beduveld was met vals geld had hij dat moeten aangeven bij de politie en niet op de 4daagse gaan uitgeven terwijl hij het zelf al gescheiden in zn zak had zitten.
 • Brian Peters

  3 jaar geleden
  Rechters zijn niet slap. Ze hebben zich aan de Nederlandse wet te houden. Als er in de wet staat dat ze bijvoorbeeld maar 200 uur taakstraf mogen geven, kunnen ze maar 200 uur taakstraf geven. Je kunt dus beter zeggen dat de wet slap is.
 • Plienie

  3 jaar geleden
  Uit het hele artikel blijkt nu juist dat er niet in de smoezen wordt getrapt en toch is het niet goed. Ongelooflijk...
 • meneerM

  3 jaar geleden
  Dat jij het niet snapt verbaasd me niets. Hier is geen sprake van een slappe hap maar van onvoldoende bewijs. Heeft verdachte willens en wetens vals geld in omloop gebracht of schoot hij verwijtbaar te kort in de controle hierop? Verder hoeft de tenaamgestelde niet ook de koper te zijn en dan nog is daarmee niet bewezen dat her geld afkomstig was van hem.
 • NijmegeNaar

  3 jaar geleden
  maar wat is nu de toegevoegde waarde van foto van verslaggever bij artikel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.