Volledig scherm
© ANP XTRA

Valt Nijmeegse portier gebroken
arm van lastige klant te verwijten?

ARNHEM/ NIJMEGEN – Valt een 35-jarige portier van café Stretto aan de Molenstraat in Nijmegen te verwijten dat hij begin vorig jaar een gast een gebroken bovenarm bezorgde?

Volgens zijn raadsman niet. De gast was irritant en niet voor rede vatbaar, stelde hij vrijdag voor de rechtbank in Arnhem. 

Op beelden is te zien dat de bezoeker de portiers liep te treiteren. Zijn cliënt had de opdracht de vervelende bezoeker aan te houden. Het geweld was gerechtvaardigd, aldus de advocaat.

Op de grond

Maar de officier van justitie houdt de portier verantwoordelijk voor het letsel. Hij zou onnodig veel geweld hebben gebruikt. Zo zou de lastige klant nog een trap hebben gekregen terwijl hij al op de grond lag. 

Het is niet het enige verwijt dat ze hem maakt. De uit Culemborg afkomstige portier zou in oktober 2016 iemand een schouderbreuk hebben geslagen en begin vorig jaar nog eens twee personen hebben gestompt en getrapt. 

Vele incidenten

De raadsman wees erop dat de portier elk weekend werkt en er vele incidenten zijn. Op zijn verzoek hield de rechtbank de rechtszaak vrijdag aan voor het horen van getuigen. Wordt vervolgd, dus. Er staat veel op het spel voor de portier. Wordt hij veroordeeld, dan raakt hij zijn pas kwijt om in de beveiliging te werken.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.