Volledig scherm
De beide weer terug gevonden gedenkstenen. © Foto DG

Van kindergraf in Nijmegen verdwenen gedenkstenen weer terecht

NIJMEGEN - De twee gedenkstenen die onlangs verdwenen vanaf het graf van een jongetje op de begraafplaats in Nijmegen zijn terecht. De eerste werd afgelopen weekeinde ontdekt door een attente bezoeker van begraafplaats Jonkerbos. Gistermiddag kwam ook de tweede aan het licht.

De moeder die het slachtoffer werd van de grafschennis is opgetogen: ,,Een geweldig bericht. Het is onbeschrijfelijk wat het voor ons betekent dat de stenen terug zijn.’’ 

Dankbaar

Op het graf lagen een gedenksteen van opa en oma en een van haar en haar partner. De grote steen, met het opschrift 'Ik mis je',  bleek te liggen op een ander kindergrafje in de buurt. 

De moeder, die anoniem wil blijven: ,,De eerlijke vinder vond de steen op zijn kop. Uiteraard weten we niet hoe of wat maar we zijn hier ontzettend dankbaar voor’.’ Het mooie nieuws kreeg de Nijmeegse te horen van de wijkagent van Dukenburg. 

 ,,Beide gedenkstenen liggen nu weer bij ons ventje, waar ze horen’’, laat de opgeluchte moeder weten. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.