Van modderzooi naar gras in Goffertpark: prijs 9000 euro

VIDEONIJMEGEN - Het is een grote modderzooi, het grote veld op het Goffertpark. Met diepe sporen van vrachtwagens van tentenbouwers en horecabedrijven. 

Het gras is gesneefd onder de voeten van de vele tienduizenden fans van de verschillende festivals, afgelopen zomermaanden op het volkspark. Hitte en droogte maakten het ook zwaar voor de grasplantjes - het veld lag er bij als een kale woestijnvlakte.

En toen kwam ruim twee weken geleden Het Foute Oktoberfest er nog eens overheen, gevolgd door heel veel regen. Dan krijg je een modderveld. Maar met het gras komt het weer goed, zegt een woordvoerster van de gemeente Nijmegen.

Het weer afwachten

Alleen gaat dat niet vanzelf. ,,Een aannemer krijgt de opdracht om het grote veld aan te pakken en in te zaaien.” De aannemer wilde afgelopen vrijdag al aan het werk, maar het was te nat. Hij wacht nu het weer af.

Het is niet ongebruikelijk om dat in het najaar te doen als je nu nog resultaat wilt hebben, zegt grasexpert Olaf Bos van Barenbrug, de graszaadproducent uit Oosterhout. ,,Er zijn heel veel grasconcepten die tegen en lage temperatuur kunnen, bijvoorbeeld het gras in voetbalstadions.”

155.000-9000= 146.000 winst

Bon Jovi, Phil Collins en Muse, grote namen stonden er in juni op het Goffertpark, de drie concerten trokken 170.000 fans naar het festivaldorp. In het begin van diezelfde maand was er het tweedaagse Fortarockfestival.

Het festivalseizoen ging in augustus verder met Puur Hollands, We love the 90's, Het Nest en Het Foute Oktoberfest. Tussendoor was er nog het Kinderbouwdorp.

Die concerten en festivals leverden de gemeente Nijmegen dit jaar bijna 155.000 euro op.

De kosten van egaliseren en opnieuw inzaaien van het veld zijn ongeveer 9000 euro

Volledig scherm
Het gras van het Goffertpark is behoorlijk vernield door concerten en festivals afgelopen seizoen. © Paul Rapp

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.