Volledig scherm
Het hoge water in de Waal. © Gerard Verschooten

Varen met De Gelderlander op hoge Waal

NIJMEGEN - De hoge waterstand levert vele fraaie beelden op, de  Waal is nog spannender dan anders. Wie dit dit ook zelf op de rivier wil beleven kan zaterdag meevaren met de Waaltocht van De Gelderlander.

Redacteur Rob Jaspers geeft dan uitleg over de Waal, de hoge waterstanden en de overstromingen in de polder. En uiteraard staat hij stil bij de betekenis van de Spiegelwaal juist bij dit hoge water.

Rivierpark

Hij vaart op zaterdag 23 december om11.00 uur weer met de Pannenkoekenboot vanaf de Nijmeegse Waalkade. Jaspers geeft dan niet alleen uitleg over het rivierpark bij Lent, maar ook over de nieuwe geul die deze maand is opgeleverd in de Stadswaard in de Ooijpolder. Een geul die vooral bedoeld is om deze uiterwaarden ‘spannender’ te maken voor recreanten en de natuur betere kansen te bieden.Uiteraard komen ook de jongste plannen voor de versteviging van de Betuwse dijken op de Waaltocht aan de orde.

Historie

Rob Jaspers staat ook stil bij de oprukkende nieuwbouw aan Waalfront-West, de aanpassingen in de Beuningse uiterwaarden, de omvorming van het grindgat Oosterhoutse Waarden tot natuurgebied en de komende veranderingen rond de elektriciteitscentrale aan de kop van het Maas-Waalkanaal. Redacteur Jaspers staat ook altijd stil bij de historie van de Waaloevers.

Reserveren

Reserveren kan www.pannenkoekenboot.nl of telefonisch via 024-3601262.

Volledig scherm
De Waal ging begin van de week over de drempel van de nevengeul. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.