De Nijmeegse binnenstad tijdens de coronacrisis. Medewerkers van Bureau Toezicht spanden vorige week afzetlint voor de terrassen van gesloten horecagelegenheden.
Volledig scherm
De Nijmeegse binnenstad tijdens de coronacrisis. Medewerkers van Bureau Toezicht spanden vorige week afzetlint voor de terrassen van gesloten horecagelegenheden. © Foto: Flip Franssen

‘Vastgoedeigenaren, wees coulant met huurders’

NIJMEGEN - Spring ruimhartig om met ondernemers in horeca, detailhandel en van culturele instellingen die keihard worden getroffen door sluiting en kelderende omzetten in de coronacrisis. Die oproep doet de Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Binnenstad Nijmegen (VCVNijmegen) aan haar leden, eigenaren van vastgoed. 

‘Wat we nodig hebben om hier met zijn allen zo goed mogelijk uit te komen, is dialoog en heldere afspraken waarin de belangen van huurders en verhuurders zorgvuldig worden afgewogen. We moeten samen de schouders eronder zetten’, staat in de brief aan de dertig eigenaren van vastgoed in het centrum van Nijmegen. In totaal zijn er zo’n zeshonderd vastgoedeigenaren in de binnenstad.

,,We proberen begrip te krijgen voor elkaar om samen een passende oplossing te vinden. Een verhuurder heeft er alle belang bij dat de huurder kan voortbestaan met een draaiende winkel. We moeten niet wachten tot het schip strandt’', zegt voorzitter Jan van Halder van de vereniging. 

Huurders en verhuurders zijn of gaan met elkaar in gesprek en zoeken naar maatwerk. Dat kan variëren van uitstel van huurbetaling voor april tot aanpassing van kwartaalhuren naar maandhuren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.