Volledig scherm
Drugsvaten op de parkeerplaats bij hockeyclub HCQZ in Nijmegen © Persbureau Heitink

'Vaten met drugsafval' gedumpt in Nijmegen en Heumen

NIJMEGEN - In Nijmegen en in Heumen zijn woensdagmorgen enkele tientallen vaten, met vermoedelijk drugsafval, gevonden.

In Nijmegen werden volgens de politie 14 vaten gedumpt op de parkeerplaats van Hockeyclub HCQZ aan de Staddijk. In Heumen gaat het om 18 vaten.

De politie vermoedt dat het om één dumping op twee locaties gaat. ,,Het betreft soortgelijke vaten, het ziet er naar uit dat ze uit hetzelfde xtc-lab of iets dergelijks komen’’, zegt een politiewoordvoerder.

Camerabeelden

De politie doet nog onderzoek naar de vondst. ,,We kunnen op dit moment niet met zekerheid zeggen dat het om drugsafval gaat, daarvoor moet de forensische opsporingsdienst eerst monsters nemen en laten testen’’, stelt de woordvoerder. ,,Maar we houden er natuurlijk wel ernstig rekening mee.’’

Wie de vaten op de twee locaties heeft gevonden, is op dit moment niet duidelijk. Ook niet of camera's mogelijk iets van de dumping hebben kunnen registreren.

Bij de hockeyclub hangen wel camera's, daarvan is er echter niet een op de parkeerplaats gericht. ,,Als we wel ergens beelden vinden, bekijken we die uiteraard’’, reageert de politiewoordvoerder. 

De politie in Gelderland is momenteel iedere week wel 'her en der' bezig met gedumpte drugsvaten. ,,Het is gelukkig niet aan de orde van de dag’’, besluit de woordvoerder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.