Volledig scherm
© Hollandse Hoogte

Veel 100-plussers in Nijmegen, Arnhem en Maas en Waal

NIJMEGEN - Nijmegen hoort bij de zeven Nederlandse gemeenten met de meeste 100-plussers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), geanalyseerd door onderzoeksbureau LocalFocus. In totaal gaat het om 22 mensen die de magische leeftijdsgrens van 100 jaar zijn gepasseerd. Daarvan zijn er 16 vrouw.

Dat Nijmegen bij de top van Nederland hoort, is niet gek, laat het CBS weten. Het is immers een van de tien grootste gemeenten van het land. Relatief behoort Nijmegen in Gelderland tot de middenmoot wanneer het gaat om het aantal 100-plussers. 1,3 op de 10.000 inwoners is ouder dan honderd jaar.

Heumen

Na Nijmegen tellen Arnhem en, een opvallende, Utrechtse Heuvelrug de meeste inwoners van boven de 100 in het verspreidingsgebied van De Gelderlander. Vijftien in totaal. De meeste eeuwelingen van Nederland wonen in Rotterdam, maar liefst 107.

De gemeente West Maas en Waal behoort tot de Gelderse gemeenten waar naar verhouding de meeste 100-plussers leven (2,6 per 10.000 inwoners). In totaal telt de gemeente er vijf , allen vrouw. Ook opmerkelijk is dat Heumen, een buurtgemeente van Nijmegen, één van de weinige plekken in Gelderland is waar helemaal geen mensen van boven de 100 wonen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.