Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Veel basisscholen vrijdag dicht door staking leerkrachten

Een groot aantal van de basisscholen in Nijmegen en regio houdt vrijdag de deuren dicht: leerkrachten sluiten zich aan bij de landelijke onderwijsstaking. Ook een aantal docenten in het voortgezet onderwijs legt het werk neer. Maar niet zo veel dat de middelbare scholen niet open blijven.

Onder meer de dertien Nijmeegse basisscholen van de stichting Sint Josephscholen zitten vrijdag op slot. ,,Het is gezien het grote aantal stakende leraren simpelweg niet verantwoord onze scholen open te houden’', zegt voorzitter Lucienne van den Brand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.