Een bioscoopzaal van Lux in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bioscoopzaal van Lux in Nijmegen. © Foto: Bert Beelen

Veel bioscopen weigeren te openen als bezoekers móeten testen: ‘Willen dat cultuur laagdrempelig blijft’

NIJMEGEN - Het draagvlak voor verplichte toegangstesten wordt rap minder. Zo gaan de bioscopen niet open als het kabinet dinsdag bekendmaakt dat ze alleen bezoekers mogen binnenlaten die negatief getest zijn op corona. 

18 reacties

 • Anne Schoen

  9 maanden geleden
  Eelco, ik vind het zwaar ongepast dat je mensen over één kam scheert en uitscheldt voor wappie. Ik noem jou toch ook geen bang schaap ofzo?! Ik heb echt helemaal niks met de echte corona 'wappies', maar ik vind zo'n testsamenleving compleet onhandig, onbetrouwbaar en te duur.
 • Carel van ‘t Zand

  9 maanden geleden
  De testsamenleving is geen oplossing. Je hoeft geen wappie te zijn om dat in te zien. De tests zijn nooit waterdicht. Hetzelfde met zo’n app. Alle ICT projecten van de overheid lopen uit op mislukking en lange vertraging. Alleen angsthazen geloven blind in schijnveiligheid, lekker binnen en thuisblijven dus...
 • Pieter Zeeuw

  9 maanden geleden
  @Ron Meijer. Door te testen is het idee om mensen zonder symptomen die al wel besmettelijk zijn eruit te halen. Dat is een heel klein percentage en is nog niet heel zwaar besmettelijk. Met al die testen (met weinig sensitiviteit) haal je die er helemaal niet uit. Kun je net zo goed een koortsmeting doen, als je al denkt dat het nodig is.
 • R. Meijer

  9 maanden geleden
  snel test kost ongeveer 1 euro in de aanschaf zou zegen schaf er een partij aan en bied mensen de mogelijkheid om de snel test bij de zaal te doen 30 minuten eerder komen moet te doen zijn toch
 • Eelco de Boer

  9 maanden geleden
  Het leven als wappie is zo heerlijk eenvoudig. Gewoon ontkennen dat er een probleem is als dat dan even niet meer werkt, kom je gewoon met de opmerking "dan stop je dat geld toch in de uitbreiding van IC-capaciteit". Alsof je vandaag op morgen ineens een blik aan extra (geschoold) zorgpersoneel lostrekt en dan ineens extra IC bedden hebt. Maarja, van achter je PC is het zo makkelijk schoppen op alles wat je niet zint, zonder echt aan oplossingen te hoeven werken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.