Een bioscoopzaal van Lux in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bioscoopzaal van Lux in Nijmegen. © Foto: Bert Beelen

Veel bioscopen weigeren te openen als bezoekers móeten testen: ‘Willen dat cultuur laagdrempelig blijft’

NIJMEGEN - Het draagvlak voor verplichte toegangstesten wordt rap minder. Zo gaan de bioscopen niet open als het kabinet dinsdag bekendmaakt dat ze alleen bezoekers mogen binnenlaten die negatief getest zijn op corona. 

16 reacties

 • Anne Schoen

  2 jaar geleden
  Eelco, ik vind het zwaar ongepast dat je mensen over één kam scheert en uitscheldt voor wappie. Ik noem jou toch ook geen bang schaap ofzo?! Ik heb echt helemaal niks met de echte corona 'wappies', maar ik vind zo'n testsamenleving compleet onhandig, onbetrouwbaar en te duur.
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  De testsamenleving is geen oplossing. Je hoeft geen wappie te zijn om dat in te zien. De tests zijn nooit waterdicht. Hetzelfde met zo’n app. Alle ICT projecten van de overheid lopen uit op mislukking en lange vertraging. Alleen angsthazen geloven blind in schijnveiligheid, lekker binnen en thuisblijven dus...
 • R. Meijer

  2 jaar geleden
  snel test kost ongeveer 1 euro in de aanschaf zou zegen schaf er een partij aan en bied mensen de mogelijkheid om de snel test bij de zaal te doen 30 minuten eerder komen moet te doen zijn toch
 • Eelco de Boer

  2 jaar geleden
  Het leven als wappie is zo heerlijk eenvoudig. Gewoon ontkennen dat er een probleem is als dat dan even niet meer werkt, kom je gewoon met de opmerking "dan stop je dat geld toch in de uitbreiding van IC-capaciteit". Alsof je vandaag op morgen ineens een blik aan extra (geschoold) zorgpersoneel lostrekt en dan ineens extra IC bedden hebt. Maarja, van achter je PC is het zo makkelijk schoppen op alles wat je niet zint, zonder echt aan oplossingen te hoeven werken.
 • Gunter Huting

  2 jaar geleden
  Per direct ophouden met al die onzin van “schijnveiligheid” testen en mondkapjes weg ermee. Terug naar het normale leven!
 1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen