Veel coronapuppy’s blijken doodziek: ‘Onze Senna staat nu in een urntje in de woonkamer’

Nu mensen massaal coronapuppy’s nemen omdat ze meer thuis zijn, neemt de illegale handel in honden schrikbarend toe. Die zorgen uiten deskundigen op het gebied van dierenwelzijn. Volgens hen produceren binnen- en buitenlandse malafide fokkers sinds de coronacrisis extra veel jonge hondjes die in veel gevallen ziek zijn.  

14 reacties

 • Gijs null

  2 weken geleden
  Voor iedereen die dit leest en nog een hond overweegt.. Kijk aub eens naar asiel dieren of honden die worden aangeboden op marktplaats, die om tal van redenen op zoek zijn naar een liefhebbend baasje. Mijn laatste twee honden zijn tweede kans honden, een puppy nemen is absoluut niet nodig.
 • Gijs null

  2 weken geleden
  Wat een vreemde titel.
 • Meintje DB Ella

  2 weken geleden
  Ik woon in België,en ook hier doen ze niks aan de broodfok. Dieren zijn ziek en sterven aan het Parvovirus. En inderdaad ook de kopers zijn schuldig daaraan,maar je moet het weten. Misschien wordt dit niet geplaatst omdat ik uit België kom,of niet geabonneerd ben op die krant.
 • Mushydingleberry

  2 weken geleden
  Lekker goedkoop een hondje net over de grens kopen,wetende dat daar de puppy’s uit het oostblok komen.En als je dat niet wist ,had je met een minuut onderzoek op internet naar Belgische puppy’s kunnen weten dat dit niet zo hoort.En dan toch kopen,en daarna piepen.Zou zeggen eigen schuld,en nu betalen.
 • JL

  2 weken geleden
  Beste mensen, wanneer je een hond wil aanschaffen kijk in de NL- asiels of koop bij een erkende Nederlanse Fokker. Raad van Beheer kan je hierbij helpen of zoek op rasverenigingen. Iedereen denkt dat een erkende fokker duur is.... niet dus. Zij moeten aan alle gezondheidsregels/testen voldoen willen ze mogen fokken.Bij de broodfokkers ben je sowieso veel duurder uit... zieke honden, geen achtergrondinfo betreft de moeder, vader want die zijn niet aanwezig. Leeftijden kloppen vaak niet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Nijmegen e.o.