Veel coronapuppy’s blijken doodziek: ‘Onze Senna staat nu in een urntje in de woonkamer’

Nu mensen massaal coronapuppy’s nemen omdat ze meer thuis zijn, neemt de illegale handel in honden schrikbarend toe. Die zorgen uiten deskundigen op het gebied van dierenwelzijn. Volgens hen produceren binnen- en buitenlandse malafide fokkers sinds de coronacrisis extra veel jonge hondjes die in veel gevallen ziek zijn.  

14 reacties

 • Gijs

  3 maanden geleden
  Voor iedereen die dit leest en nog een hond overweegt.. Kijk aub eens naar asiel dieren of honden die worden aangeboden op marktplaats, die om tal van redenen op zoek zijn naar een liefhebbend baasje. Mijn laatste twee honden zijn tweede kans honden, een puppy nemen is absoluut niet nodig.
 • Gijs

  3 maanden geleden
  Wat een vreemde titel.
 • Meintje DB Ella

  3 maanden geleden
  Ik woon in België,en ook hier doen ze niks aan de broodfok. Dieren zijn ziek en sterven aan het Parvovirus. En inderdaad ook de kopers zijn schuldig daaraan,maar je moet het weten. Misschien wordt dit niet geplaatst omdat ik uit België kom,of niet geabonneerd ben op die krant.
 • Mushydingleberry

  3 maanden geleden
  Lekker goedkoop een hondje net over de grens kopen,wetende dat daar de puppy’s uit het oostblok komen.En als je dat niet wist ,had je met een minuut onderzoek op internet naar Belgische puppy’s kunnen weten dat dit niet zo hoort.En dan toch kopen,en daarna piepen.Zou zeggen eigen schuld,en nu betalen.
 • JL

  3 maanden geleden
  Beste mensen, wanneer je een hond wil aanschaffen kijk in de NL- asiels of koop bij een erkende Nederlanse Fokker. Raad van Beheer kan je hierbij helpen of zoek op rasverenigingen. Iedereen denkt dat een erkende fokker duur is.... niet dus. Zij moeten aan alle gezondheidsregels/testen voldoen willen ze mogen fokken.Bij de broodfokkers ben je sowieso veel duurder uit... zieke honden, geen achtergrondinfo betreft de moeder, vader want die zijn niet aanwezig. Leeftijden kloppen vaak niet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

 2. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

Nijmegen e.o.