Bij het Citadel College hebben leerlingen naailes.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Citadel College hebben leerlingen naailes. © Gerard Verschooten

Veel meer leerlingen gaan toch naar school

NIJMEGEN / LENT - Er zijn in deze lockdown veel meer leerlingen op school dan tijdens de sluiting afgelopen voorjaar. Bassischolen zien dat de rek eruit is bij ouders en middelbare scholen halen zélf meer leerlingen naar binnen om achterstanden te voorkomen.

6 reacties

 • Uw Buurman

  1 week geleden
  Deze docenten, schooldirecteuren zijn naast de zorgmedewerkers de helden van 2021
 • M S

  1 week geleden
  Hierbij alvast sterkte gewenst aan ouders met kinderen en kinderen zelf die vanwege long covid een ander leven zullen gaan lijden in de toekomst. Dit is niet naar bedoeld. De kans is kleim en op het moment dat u uw kind naar school stuurde dacht u oprecht dat u het beste voor hen deed. Toch gaat mij hart als post viraal patient sinds mijn 15e uit naar hen. Die een leven zoals dat van mij te wachten staat.
 • Pieter Zeeuw

  1 week geleden
  Gewoon allemaal naar school en groepsimmuniteit opbouwen voor dit vrij milde virus dat niet op Lijst A thuishoort. Daarmee zijn alle maatregelen misdadig te noemen en is een volkstribunaal aanstaande.
 • Willem Dijkman

  1 week geleden
  Wij zitten hier hele dagen binnen te zitten en die kinderen mogen gewoon naar school? Wat is dat nou weer?
 • Sandra Vliet

  1 week geleden
  Sluiting van (basis) scholen zowel in 2020 als in 2021, gaat voor kinderen van 4 - 18 jaar enorm veel lasten meebrengen. Ik denk dat heel veel jongeren mentale klachten zullen gaan ontwikkelen en ook overgewicht, wat wederom veel mentale klachten met zich mee brengt, door het plotselinge gebrek aan routine, los van de leerachterstanden. Het is heel lastig om uit depressie te komen, eenmaal je erin zit en ook afvallen kan heel lastig zijn... Ik hoop dat de schade die ze oplopen, mee zal vallen.
 1. In Arnhem-Zuid en Lent gaan de kinderen allemaal wél naar school: ‘Dit is fijner, in de eigen klas, bij de eigen juf’
  PREMIUM

  In Arn­hem-Zuid en Lent gaan de kinderen allemaal wél naar school: ‘Dit is fijner, in de eigen klas, bij de eigen juf’

  ARNHEM /LENT- Terwijl de meeste kinderen in Nederland opnieuw onderwijs aan de keukentafel volgen, gaan in Arnhem nagenoeg alle leerlingen van Het Mozaïek wel naar school. Het grootste deel van de ruim 250 leerlingen komt in aanmerking voor noodopvang. De school besloot daarom over te gaan op onderwijs op maat. Ook leerlingen van het Citadel College in Lent gaan gewoon naar school.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Nijmegen e.o.