De Meiberg in Meijhorst is een flat waar vorig jaar al maatregelen voor een betere brandveiligheid zijn genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Meiberg in Meijhorst is een flat waar vorig jaar al maatregelen voor een betere brandveiligheid zijn genomen. © Eveline Van Elk

Veel meer Nijmeegse panden brandgevaarlijk

NIJMEGEN - In Nijmegen staan 62 panden, veelal voor wonen en zorg, waar vanwege brandgevaar mogelijk snel maatregelen genomen moeten worden. Het zijn gebouwen met een verhoogd risico op zogeheten gevelbranden. 

5 reacties

 • Rich

  2 jaar geleden
  Mensen met geen bouw achtergrond in het gemeente.Daar zitten alleen mensen die hier gestudeerd hebben voor sociale wetenschap zo van alles is van iedereen maar wij zijn de baas.
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Het gaat om de veiligheid van onze woningen (flats). Waarom gaat alles nou zo onprofessioneel ? Ik dacht dat wij een wijs ontwikkeld land waren met wetten, waarden en normen. Veiligheid eers!
 • Obdam

  2 jaar geleden
  Ver(r)assing...Wie had dat gedacht, dat een flatgebouw bekleden met pur schuim of plastic gevaarlijk zou zijn?'T mag niks kosten dus alleen het onderste laagje hoefde er af.Voor de veiligheid doen ze dus niks, mischien dat ze wakker worden als ze horen dat zo'n flatbrand slecht voor het milieu is?
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  En dat komt omdat de kinderen in Nijmegen nog nooit van verantwoording hebben gehoord. Dit krijg je als de kinderen het mogen zeggen, die willen nu een nieuwe schouwburg met een podium van een miljoen.
 • C Zand-Willems

  2 jaar geleden
  Van de Valckenaer-flats zijn vorig jaar in allerijl - eerst van de 53-55ste en later de 56ste straat - op de benedenverdiepingen kunststof-gevelplaten verwijderd, maar er is nog niets vervangen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Nijmegen e.o.