Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Veel meer studenten met beperking vragen toeslag aan, bedrag definitief omlaag: ‘Te weinig geld’

NIJMEGEN - Nijmeegse studenten tussen de 18 en 21 jaar die door hun handicap niet kunnen werken, krijgen definitief fors minder geld dan vorig studiejaar. De studietoeslag, een steun in de rug voor studerenden met een arbeidsbeperking, keert niet terug naar 300 euro.

4 reacties

 • Jaap De Graaf

  6 dagen geleden
  Nee een elitair flut festival en subsidies voor kunstenaars zijn vele malen belangrijker vinden D66 en GL.
 • Japie lamers

  6 dagen geleden
  Lijkt mij niks meer dan terecht, laat de ouders hun kinderen onderhouden, dus ook de studie betalen.
 • Marco Adriaan

  7 dagen geleden
  Tja, als je te hard voor de muziek uitloopt kun je wel eens de verkeerde afslag nemen......misschien een leermomentje? (of ben ík nu te enthousiast?)
 • Fanny Jong

  7 dagen geleden
  En wat is er voor de mensen met een Wajong uitkering die niet voor der eigen kunnen opkomen, kunnen die nog wel leven cq rondkomen ook voor die groep met een minimum uitkering is het leven een drama. De mensen met een beperking hebben nu ook een inkomen beperking, en kunnen niet voor zichzelf opkomen. De regeltjes voor steun zijn onoverzichtelijk. Zelfs de ambtenaren weten ze niet en sturen ze van het kastje naar de muur.
 1. De Kwestie van Dirk: hoe populair zijn steekwapens onder jongeren?
  PREMIUM
  De Kwestie van Dirk

  De Kwestie van Dirk: hoe populair zijn steekwa­pens onder jongeren?

  ,,Treurig he?”, vraagt een man me retorisch. Met een sigaretje in de hand staart hij naar een foto van de jongen die vorige week met een messteek om het leven werd gebracht. Het portret hangt aan een boom op Plein 1944. Na het incident ontstond hier spontaan een monument. Bloemen, kaarsen en een flesje drank liggen onder de boom. De man kwam gewoon even kijken, hij zat bij eetcafé De Dromaai en de gedenkplek wekte zijn interesse.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen