Volledig scherm
© ANP/Jerry Lampen

Veel nieuwe kamers voor internationale studenten

NIJMEGEN - De komende drie jaar komen er in Nijmegen bijna 600 kamers bij. De meeste zijn bedoeld voor internationale studenten.

Hiermee proberen de bouwers, studentenhuisvester SSH& en ontwikkelaar Ton Hendriks, tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kamers voor buitenlandse studenten, jongeren die vaak kort in Nijmegen studeren bijvoorbeeld voor een master.

Nebo-klooster
SSH& bouwt er in totaal 462 stuks. Slechts een beperkt deel daarvan is niet voor buitenlanders. Ton Hendriks richt in een vleugel van het Nebo-klooster in de Heilig Landstichting op korte termijn 125 appartementen in voor masterstudenten. Het gaat om studenten die hun slotstudie met onderzoek combineren. Deels zijn dat buitenlandse studenten, deels Nederlandse.

Ombouwen
SSH& gaat vanaf dit jaar stap voor stap de Boekestaetehof nabij de Graafseweg geschikt maken voor buitenlandse studenten. Hier zijn nu 116 driekamerappartementen voor ex-studenten. Dit gebouw, opgetrokken begin jaren negentig, wordt in fasen omgebouwd naar 348 kleine studentenkamers.

SSH& oriënteert zich ook nog op enkele nieuwbouwprojecten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.