Het speelveld bij basisschool De Buut in Nijmegen Oost
Volledig scherm
Het speelveld bij basisschool De Buut in Nijmegen Oost © David van Haren

Veel onbegrip over sluiting veldje Nijmeegse basisschool: 'Dit hoort bij de school'

VideoNIJMEGEN - Volgens sommige bewoners maken kinderen op een sportveldje bij een basisschool in Nijmegen-Oost veel te veel herrie. Nu dreigt het veldje dicht te moeten. Het leidt tot veel onbegrip.

53 reacties

 • leesbril

  3 jaar geleden
  Wie gaat er nou naast een school wonen en dan klagen over geluidsoverlast. In Nijmegen Oost is al zo weinig plek om te spelen voor de vele kinderen die er wonen. Koop een hutje tip de hei als het gespeel van kinderen je irriteert maar ga niet pal naast een school wonen en dan maar zeuren. Ongelooflijk en sneu voor De Buut en alle kinderen. Dat de gemeente hiermee akkoord gaat is bijzonder kwalijk
 • PeterD

  3 jaar geleden
  Gewetenloze projectontwikkelaars en een falende gemeente bouwen een complex op de rand van een bestaand speelveld. Daar zijn noch de nieuwe bewoners noch de gebruikers van het speelveld schuld aan. Toch leidt dit tot dit te verwachten probleem. Een probleem dat de gemeente op moet lossen, naar tevredenheid van beide partijen.Betere isolatie van de geluidswoningen, een (doorzichtig) geluidscherm rond het speelveld, beperking van de speeltijden van het veld en zo zijn er beslist nog wel enkel oplossingen te vinden. En voortaan beter nadenken over wat je waar bouwt en plant.  
 • Ans Smeenge-Bielderman

  3 jaar geleden
  Onze voetbal vereniging heeft al haar velden tegenover ons appartementencomplex liggen. Geen van mijn buren en ik ergeren ons aan het schreeuwen van voetballers en de supporters. Een aantal van mijn medebewoners is al bijna (een zelfs helemaal) 100 jaar, toch genieten zij juist als er wat te doen is op de voetbalvelden. Ook de kinderen van de buitenschoolse opvang maken dagelijks gebruik van de voetbalvelden. Ernaast staat een basisschool, waarvan de kinderen in de pauzes ook op de voetbalvelden bezig zijn en heerlijk lopen te gillen.
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  kinderen en ook kleinkinderen
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  ze bestaan wel hoor, kinderen die keihard praten, zie mijn reactie verder beneden. Meestal leren ze dat van hun grenzeloze ouder. Vrienden van me in Bottendaal krijgen van een ouder en haar kind dagelijks het hele huishouden mee. Dus ook het tandenpoetsen van het kind voor het naar bed gaan, alles van ouder en kind, de preken van de ouder, urenlange keiharde telefoongesprekken op de speaker van de ouder op het balkon. Het hele prive wordt hen opgedrongen. Als men er netjes iets van zegt wordt er geflipt. Dat kind praat van kleuter af aan veel harder dan de rest. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.