De voormalige V&D aan de Grote Markt, waarin nu Jumbo City, La Place, Decathlon en TK Maxx gevestigd zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige V&D aan de Grote Markt, waarin nu Jumbo City, La Place, Decathlon en TK Maxx gevestigd zijn. © Paul Rapp

V&D-pand ondergaat metamorfose: combinatie van wonen, werken en winkelen

NIJMEGEN - Het voormalige V&D-pand aan de Grote Markt krijgt een nieuw leven. Zeer waarschijnlijk wordt een deel van het immense complex gesloopt en vervangen door nieuwbouw die in hoogte verspringt, mogelijk tot 36 meter. De karakteristieke gevel blijft vermoedelijk behouden. Het wordt een combinatie van winkels, kantoren en woningen.

9 reacties

 • MARC Elie

  1 maand geleden
  Dit is de kans om middels historiserende nieuwbouw het evenwicht te herstellen op de Grote markt. Weghalen dat pand waar nagenoeg iedereen zich al enkele generaties aan stoort. Toeristen nemen foto's van de Waag. Ooit iemand een foto van deze kolos zien nemen? Door onderzoek is bekend welke gevels er stonden. Pak deze kans.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 maand geleden
  Kan me niet voorstellen dast dit een goed plan is! Ja, voor de ontwikkelaar wel waarschijnlijk, veel bouwen op relatief weinig grind, dus lucratief op een A-locatie! Maar geeft veel schaduw op het plein en ziet er waarschijnlijk veel te dominant uit
 • Timo Vroeg in de Weide

  1 maand geleden
  Ik schat dat het pand nu 12 meter hoog is (3verdiepingen à 4 meter). Dat betekent dat het pand drie keer zo hoog wordt! Ga even naar de Grote Markt in Streetview, neem een screenshot en photoshop de V&D drie keer boven elkaar: voila, de toekomst van Nijmegen. Nu heeft u zelf een beeld, wat vindt u van de kwaliteit?
 • Peter Daanen

  1 maand geleden
  Een 36 meter hoog pand op die plek legt waarschijnlijk de terassen aan de overkant en de grote markt gedurende grote delen van het jaar in de schaduw.
 • Jochem Boxtel

  1 maand geleden
  Lekker veel schaduw met 36 meter!
 1. Stadsschouwburg viert alvast feestje met rode strik en tentoonstelling: ‘Al zestig jaar een plek waar je blij van wordt’
  PREMIUM

  Stads­schouw­burg viert alvast feestje met rode strik en tentoon­stel­ling: ‘Al zestig jaar een plek waar je blij van wordt’

  NIJMEGEN - Op de kop af 60 jaar oud en springlevend! Met een grote rode strik om het gebouw viert Stadsschouwburg Nijmegen vandaag een feestje. Een piepklein feestje weliswaar, noodgedwongen. Directeur Eva Middelhoff over haar theater, maar vooral dat van Nijmegenaren. En niet te vergeten gasten uit de regio. De naam mag Stadsschouwburg zijn, impact op de regio is groot.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Nijmegen e.o.